Η Γκαλερί Αποκάλυψη σας προσκαλεί στην έκθεση του Κωνσταντίνου και Γιώργου Βαβυλουσάκης με τίτλο “two is too many”
Και οι δύο καλλιτέχνες έχουν ξεχωρίσει από την εποχή της μαθητείας τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι και οι δύο ανατρεπτικοί δημιουργοί με έργα που αιφνιδιάζουν και προβληματίζουν ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο. Ήδη χαράζουν μια λαμπρή πορεία με συμμετοχές και βραβεύσεις τόσον στο Εξωτερικό όσον και στην Ελλάδα.
Την έκθεση «two is too many» θα εγκαινιάσει ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Κύπρο κος Βασίλειος Παπαϊωάννου.
Πότε
17/01/2011 - 31/01/2011
Εγκαίνια: 17/01 ώρα 19:30
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά: 10:30 - 13:00 & 17:00 - 20:00
Σάββατο: 10:30 - 13:00
Που
Γκαλερύ Αποκάλυψη
Χυτρών 30
Μέγαρο Τοφάρκο
Λευκωσία Μέγαρο Τοφάρκο
Τιμή
Δωρεάν - Ελεύθερη είσοδος
Περισσότερες Πληροφορίες
http://www.apocalypse-gallery.com.cy/Greek/trechousa.htm
Ο Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης γεννήθηκε στη Χίο το 1970. Σπούδασε στην σχολή καλών τεχνών και μετά το 2001 στο Central Saint Martins. Το 2008 φιλοξενείται με έργα του και σχέδια του στο μουσείο Φρισσίρα.
Το 2005 παίρνει το 2ο Ευρωπαϊκό βραβείο ζωγραφικής και το 2002 το πρώτο βραβείο Graphic Designs illustration Awards, CD Cover Design.
«Γυμνή αλήθεια αποτυπώνεται στα έργα του Κωνσταντίνου. Έννοιες όπως παιδικότητα, ενηλικίωση, σεξουαλικότητα, αντιπαλότητα φύλων, καταργούνται και ενεργοποιούνται ταυτόχρονα μέσα από ένα απλό κωμικό παιχνίδι. Η άκρως ενδιαφέρουσα υφή της ζωγραφικής του, όπως και εκείνη των σχεδίων, συνδιαλέγεται με τους ιαπωνίζουσας αισθητικής γραμμικούς ήρωες κινουμένων σχεδίων. Πρόσωπα μιας εποχής μελλοντικής, χαρακτήρες έργων που ακόμη δεν έχουν γραφτεί, σενάρια μιας φαντασίας άλλης, διαρρέουν στη ζωγραφική επιφάνεια και πλανεύουν το θεατή. Με περισσή αυτάρκεια και ναρκισσισμό, οι θηλυκοί πρωταγωνιστές του Κωνσταντίνου Βαβυλουσάκη διεκδικούν τη διαφορετικότητα.
Ο καλλιτέχνης σκηνοθετεί σώματα και περσόνες, επιλέγει φιλήδονες στάσεις και απλές συνθέσεις προσώπων με ζεστές ανάσες σε χώρους παγωμένους και απρόσωπους.
Ιστορίες εκτυλίσσονται, δίχως τέλος και κυρίως, δίχως αρχή. Η καθεμιά αυτοτελής αλλά και μέρος ενός ευρύτερου συνόλου του οποίου ακόμη και ο δημιουργός του αγνοεί το περιεχόμενο. Πρόκειται για τις ιστορίες εκείνες που υπάρχουν, δίχως τη θέλησή μας, στο υποσυνείδητο και τη σφαίρα του μη πραγματικού. Μας επιβάλλονται και εμφανίζονται όταν ασφυκτιούμε στα στενά όρια της ατελούς ανθρώπινης φύσης, αφήνοντας ίχνη στη σκοτεινή πλευρά του μυαλού. Εικόνες, πρόσωπο και θέματα παρουσιάζονται ως μοναδικοί μάρτυρες.
Οι ζωγραφικοί πίνακες του Βαβυλουσάκη με τους αμφιλεγόμενους σκοτεινούς πρωταγωνιστές έχουν μια μυστηριώδη γοητεία που οφείλεται στη σοφία του σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής του έργου στη λιτότητα των εκφραστικών μέσων. Με την λιτότητα και την αυτοσυγκράτηση ο Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης ξεχωρίζει από τους σημερινούς ζωγράφους διεθνώς που με τους μεγάλους εντυπωσιασμούς πολύ θεματικούς, πολύ εικονικούς πίνακες συχνά καταλήγουν στη φλυαρία και αποπροσανατολίζουν τον θεατή.»
Τα αποσπάσματα των κειμένων πάρθηκαν από την κριτική της Μάρθας Χαλικιά από τον κατάλογο της Έκθεσης στο Μουσείο Φρισσίρα.
Ο Γιώργος Βαβυλουσάκης γεννημένος στη Χίο το 1970 σπουδάζει και αυτός στη Σχολή Καλών Τεχνών, αποφοιτά με βαθμό άριστα (29/30) με καθηγητές τον κ. Νίκο Κεσσαλή και τον κ. Δημήτρη Μυταρά. Επίσης μαθήτευσε 2 χρόνια στο Α’ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητή τον κ. Ιωάννη Παπαδάκη.
Το 1999 τυγχάνει του πτυχίου του Φωτογράφου/φωτοερμηνευτή από το Μικτό Αερο φωτογραφικό κέντρο Π.Α. Το 2001 παρακολουθεί Magazine productions & Design στο Central Saint Martins College στο Λονδίνο.
Το 2002 έχει βραβευθεί με το βραβείο ΕΒΓΕ για την δουλειά του στον σχεδιασμό μουσικών παραγωγών.
Η εικαστική του παρουσία περιλαμβάνει εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ στη Βαρκελώνη και το Παρίσι. Από το 2004 συνεργάζεται με το Α εργαστήριο της ΑΣΚΤ ως υπεύθυνος του τμήματος Ψηφιακής Επεξεργασίας.
Η ζωγραφική του Γιώργου Βαβυλουσάκη είναι σύγχρονη με έμμεσες πολιτικές αναφορές και συμβολισμούς. Συνθέτει έναν πλαστικό κόσμο που διαγράφεται και επισημαίνεται παράλληλα. Όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιεί αποκαλύπτουν γνώριμες εικόνες χωρίς να είναι προφανείς στο σύνολο τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου