Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Phil Bird - Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Η συνάντηση των Μέσων»


Ο Phil Bird παρουσιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Η συνάντηση των Μέσων» στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά από 15 - 28 Φεβρουαρίου 2011.

Ο ζωγράφος και συνθέτης Phil Bird έχει δείξει διεθνώς τα έργα του στη Βρετανία, Γερμανία, Αμερική και Κύπρο. Τα έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές όπως Southern Arts, The Gottlieb Collection, στο Russel Cotes μουσείο και στην συλλογή Karagianni στην Κύπρο. 

Τα έργα του έχουν γίνει αναφορά σε πολλές εφημερίδες, όπως άρθρα Arts Monthly, Arts Review, και Artscribe international. Κατέχει Μ.Α καλών τεχνών από το Goldsmiths college του Λονδίνου το 1983. 

Ο Phil έχει κάνει την Κύπρο σπίτι του από το 2005 με στούντιο στο Κυπριακό Κολλέγιο Τέχνης, ο οποίος δίδασκε ζωγραφική μέχρι το 2010, μαζί με τον Στας Παράσκο και τον Αντρέα Ευσταθίου. Επισκέπτεται συχνά το νησί κρατώντας τα Visual Art και τα μουσικά δρώμενα ζωντανά και συναντά φίλους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από το γλύπτη Κίκη Πάτσαλο την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου. 
Στα εγκαίνια ο Phil θα παίξει κιθάρα και η ζωγράφος-μουσικός Άννα Γεωργίου φλάουτο.

Πότε
Τρίτη 15/02/2011 - Δευτέρα 28/02/2011

Εγκαίνια:  Τρίτη 15/02/2011 ώρα 19:30 

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινές: 10:00 - 13:00 & 16:30 - 20:00

Που 
Κυπριακή Γωνιά Γκαλερί
Σταδίου 45
Λάρνακα

Τιμή
Δωρεάν - Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερες Πληροφορίες
http://www.gallerykypriakigonia.com.cy/

Σχόλια καλλιτέχνη:

«Είμαι γοητευμένος από την αρχαϊκή τέχνη και μυθολογία του τόπου με την βαθιά μυστικότητα και την ομορφιά της μυθοποιητικής φαντασίας με και με αυτή τη συνεχή μετατόπιση του οράματος του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο πόθος να εξερευνώ αυτές τις εμπειρίες μου δημιουργεί την φλόγα να ζωγραφίζω και να γράφω μουσική.

Αυτό το όραμα που ονομάζουμε τέχνη είναι μια μεταμόρφωση της πραγματικότητας. Μπορεί να είναι ειδικά για έναν πολιτισμό ή ‘μια συνάντηση των μέσων’ ένα πέρασμα από λαό σε λαό, από καιρού εις καιρόν. θεωρώ ότι αυτός ο χώρος, έχει πολλά να μας παρουσιάσει σχετικά με τον τόπο που έχουμε προέρχονται και ποιοι είμαστε ως είδος, βιολογικά, πολιτιστικά και πνευματικά.

Για να γίνεις ζωγράφος και μουσικός είναι πρακτικά να συμμετέχεις με τα υλικά και τις μεθόδους της δημιουργικής διαδικασίας. Από αυτό το ακατέργαστο υλικό, δημιουργούμε μεταφορική κόσμους της φαντασίας. Τέτοιοι κόσμοι επικοινωνούν καθημερινά στη ζωή μας με αχανές μυθικές αφηγήσεις. Εδώ, τα θέματα που φαίνονται αρχαία και τα θέματα που φαίνονται σύγχρονα είναι για πάντα μαζί στο παιχνίδι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου