Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Inverso - Στέλλα Νικοδήμου


Η γκαλερί Πάνθεον και η καλλιτέχνις Στέλλα Νικοδήμου παρουσιάζουν την ατομική της έκθεση με τίτλο “INVERSO” 

Η παρουσίαση ψηφιακών εικονογραφήσεων της Στέλλας Νικοδήμου, προβάλλει 10 ξεχωριστά πορτραίτα φρικιών τα οποία παρουσιάζει ως posters; Η Στέλλα χρησιμοποιεί επίσης στοιχειά από τα τσίρκα φρικιών προβάλλοντας τα στο χώρο φτιάχνοντας έτσι μια παραίσθηση της ατμοσφαίρας. Ο στόχος της Στέλλας είναι να προκαλέσει το ακροατήριο να εισαχθεί στη σκοτεινή και υπόγεια πλευρά αυτής της κοινότητας μαζί της.

Η έκθεση θα είναι πράγματι η σκηνή του τσίρκου για το “freak show”. Ο καπνός θα προσπαθήσει να καμουφλάρει και να αποκαλύψει τις ανωμαλίες, τα φρικιά, θα προσφέρουν φιστίκια ανάμεσα στο κοινό, τα φώτα θα φωτίζουν τα φρικιά πριν υποχωρήσουν πίσω στις σκοτεινές γωνιές τους, έστω και για λίγο. Η μουσική τσίρκου και το décor θα κάνει το ακροατήριο να καταλάβει ότι έχουν πράγματι μπει σε ένα άλλο κόσμο.

Οι αφίσες των φρικιών θα τοποθετηθούν σε έναν ημικύκλιο φτιάχνοντας την σκηνή και δείχνοντας ότι οι θεατές είναι στο κέντρο της σκηνής του τσίρκου. Τα φρικιά θα γίνουν οι θεατές, οι θεατές θα γίνουν η επίδειξη. Ποιος θα είναι το φρικιό στο τέλος; Η εμπειρία θα κατάληξη να είναι: «circus inverso».
Οι αφίσες θα προσαρμοστούν σύμφωνα με τις διάφορες αφίσες των φρικιών σε πραγματικό μέγεθος. 4 μόνο αντίγραφα κάθε αφίσας θα είναι προς πώληση. Όλες οι αφίσες θα τοποθετηθούν σε μοναδικές συσκευασίες με το όνομα του αγοραστή με σκοπό να απεικονίσει το θέμα της έκθεσης.

Η Στέλλα Νικοδήμου είναι ένα καινοτόμο και δημιουργικό νέο ταλέντο στον τομέα της διαφήμισης. Εργάζεται σε μια διαφημιστική εταιρία, που απαριθμείται μεταξύ των 5 κορυφαίων διαφημιστικών εταιριών στην Κύπρο. Από τότε που είναι Graphic Designer έχει αφήσει το μοναδικό σημάδι της στην αγορά με την εισαγωγή μιας νέας προσέγγισης στη διαφήμιση. Χειρίζεται αυτήν την περίοδο μερικούς σημαντικούς πελάτες στην κυπριακή αγορά.

Η Στέλλα Νικοδήμου σπούδασε στη Φλωρεντία, οπού απορρόφησε δημιουργικές επιρροές και ο στόχος της είναι να αφήσει το σημάδι της στην καλλιτεχνική σφαίρα μέσω της αμβλείας προσέγγισής της με την προσωπική έκφραση της που απεικονίζετε μέσω της εργασίας της.

Πότε
Παρασκευή 13/05/2011 - Παρασκευή 27/05/2011

Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Παρασκευή: 10:00-13:00, 17:00-20:00
Σάββατο: 10:00-14:00

Που
Πάνθεον Γκαλερύ
Λεωφόρος Ευαγόρου 40
Κτίριο Πάνθεον, 2ος όροφος
Λευκωσία

Τιμή
Δωρεάν - Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερες Πληροφορίες
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου