Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

5η Mπιενάλε United Designs


Η Μπιενάλε United Designs έχει νομαδικό χαρακτήρα και έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα σε Κορέα, Ιορδανία, Αμερική και Κίνα. Η 5η της διοργάνωση θα είναι και η πρώτη στον Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό χώρο.

Είναι πάντοτε θεματική, με κοινωνικό και περιβαλλοντικό προβληματισμό και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς του χώρου της οπτικής επικοινωνίας. Χωρίζεται σε 2 κύριες κατηγορίες, μια θεματική όπου οι γραφίστες/ριες καλούνται να φιλοτεχνήσουν μια αφίσα με συγκεκριμένο θέμα το οποίο ορίζεται από τους οργανωτές και την επαγγελματική όπου παρουσιάζονται γραφιστικά δείγματα προσωπικής εργασίας που έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων χρόνων από την προηγούμενη διοργάνωση της έκθεσης. Το θέμα της φετινής μπιενάλε είναι η περιβαλλοντική συνειδητοποίηση.

Οι στόχοι της μπιενάλε σχετίζονται με την εξερεύνηση καινοτόμων μορφών οπτικής επικοινωνίας και έκφρασης, την προώθηση και προβολή της δημιουργικότητας, την ευαισθητοποίηση του κοινού, τον οπτικό πολιτισμό και την αισθητική του καλλιέργεια, τη συγκέντρωση εργασιών από επαγγελματίες του χώρου σε διεθνές επίπεδο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, ή άλλης κοινωνικής, πολιτικής ή οικονομικής κατάστασης.

Παράλληλα, στα πλαίσια σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των εκθέσεων, γίνονται συζητήσεις από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, ικανοποιώντας άλλο έναν από τους κύριους στόχους της μπιενάλε, την αναβάθμιση και τον προβληματισμό για την παιδεία της οπτικής επικοινωνίας και για τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται η γνώση αυτή στην πράξη.

Πότε
Παρασκευή 01/07/2011  - Σάββατο 16/07/2011

Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Παρασκευή: 11:00 - 13:00 & 16:00 - 20:00
Σάββατο: 11:00 - 14:00

Που
50 πλην 1 Γκαλερί
Ελλάδος 49
Λεμεσός

Τιμή
Δωρεάν - Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερες Πληροφορίες
Ευριπίδης Ζαντίδης
Τηλέφωνο: 99522977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου