Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤ' Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού


 Το ΣΤ' Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, το οποίο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με τον δήμο Λάρνακας, διοργανώνεται στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Φέτος το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας εννέα δήμων για τη διεκδίκηση του τίτλου "Λευκωσία 2017, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" και θα φιλοξενήσει συγκροτήματα από Ελλάδα, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία, Σλοβακία, Λετονία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Αρμενία και Κύπρο.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει τη φετινή του διαδρομή την Παρασκευή 16/09/2011 με τα εγκαίνια της Έκθεσης «Παραδοσιακή Φορεσιά της Μεσογείου», στην Πινακοθήκη του Δήμου Λάρνακας.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας κος Ανδρέας Μωυσέως.
Στη συνέχεια, η τιμώμενη χώρα φέτος, η Κροατία, θα παρουσιάσει επίδειξη μόδας εμπνευσμένη από την παραδοσιακή χειροτεχνία και ραπτική.

Της τελετής έναρξης και του προγράμματος θα προηγηθεί μεγάλη παρέλαση των συγκροτημάτων με αφετηρία την Αστυνομία Λάρνακας, Λεωφόρο Αθηνών (παραλιακή οδό) και τέρμα την εξέδρα όπου θα γίνουν οι παραστάσεις.
Κατά την τελετή έναρξης θα τιμηθούν όλοι οι χορηγοί που για 6η συνεχή χρονιά προσφέρουν οικονομική και ηθική στήριξη στους διοργανωτές.

Η τελετή έναρξης θα ολοκληρωθεί με την ρίψη πυροτεχνημάτων.

Στο τελετουργικό έναρξης ο ταλαντούχος Κύπριος καλλιτέχνης Νικόλας Σαββίδης θα παρουσιάσει τραγούδια του διάσημου Κροάτη τραγουδιστή Tony Centinski, στα πλαίσια της έρευνας μεταξύ της κουλτούρας των δύο λαών, Κροατίας και Κύπρου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ανδρέα Γερολέμου.

Έκθεσης «Παραδοσιακή Φορεσιά της Μεσογείου»
Πότε
Παρασκευή 16/09/2011 - 21/09/2011 
Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 13:00 και 16:00 - 22:00
Εγκαίνια την Παρασκευή 16/09/2011 ώρα 19:00
 
Που
Πινακοθήκη του Δήμου Λάρνακας
Λάρνακα

Τιμή
Δωρεάν - Ελεύθερη είσοδος

Επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ
Πότε
Σάββατο 17/09/2011 
 
Που
Φοινικούδες
Λεωφόρος Αθηνών
Λάρνακα

Τιμή
Δωρεάν - Ελεύθερη είσοδος
 
Περισσότερες Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 77777181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου