Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μανώλης Χάρος - Fugas. R. Cythere. 2004-2011


Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Χάρου με τίτλο "Fugas. R. Cythere. 2004-2011".

Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα από τις τρεις τελευταίες ενότητες του καλλιτέχνη που πραγματοποίησε στην Αθήνα, στη Ρόδο και στην Bologna.

Οι εικόνες του Χάρου, αποσπασματικές, ονειροπόλες, διάφανες, άϋλες και μετέωρες, συνδυάζουν τον λυρισμό με μια νέα αντίληψη των χρωμάτων. Ζωγραφίζει τη λεπτή γραμμή του ορίζοντα, την ησυχία της νύχτας, τα φεγγάρια, τα αστέρια, το θρόισμα των φύλλων, τις πεταλούδες που πετούν και αφήνουν πίσω τους το χρώμα, τα καράβια που πηγαινοέρχονται, την γαλήνια θάλασσα. Δεν αναπαριστά τη φύση. Ζωγραφίζει την αίσθηση, την ατμόσφαιρα, αλλά και την ανάμνηση που απορρέει απ’ αυτήν. Ζωγραφίζει τη δροσιά της αυγής, τη ψύχρα και την υγρασία της νύχτας. Ζωγραφίζει τις κλιματολογικές συνθήκες περισσότερο παρά τις γεωγραφικές.

Ο Μανώλης Χάρος δεν περιορίζεται μόνο στα λάδια και στα ακρυλικά. Οι σπουδές του στην χαρακτική στο Παρίσι και ειδικότερα στην χαλκογραφία και στην λιθογραφία πάνω σε πέτρα, του προσφέρουν την δυνατότητα να συνδυάσει την έμπνευση παραδοσιακών τεχνικών με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων. Έτσι από πολύ νωρίς περνά στη δημιουργία ψηφιακών τυπωμάτων στον υπολογιστή με βάσει πάντα τα πρωτότυπα έργα του.

Πότε
Από Πέμπτη 26/01/2012 μέχρι Παρασκευή 17/02/2012

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:30 - 12:45 και 17:30 - 20:00
Σάββατο: 10:30 - 12:45

Που
Γκαλερί Γκλόρια
Ζήνωνος Σώζου 3
Λευκωσία

Τιμή
Δωρεάν - Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερες Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου